Kern Konsult
Projectmatig Creëren Masterclass

Projectmatig Creëren Masterclass

Projectmatig Creëren Masterclass

 • Voor junior en medior projectleiders
 • Leer praktisch tools voor projectmanagement
 • Versterk jouw leiderschap
Aanmelden of vragen?
Duur

2 hele dagen en 1 terugkomdag

Data

14 en 15 oktober 2024 met terugkomdag op 28 november 2024

Kosten

2250 euro excl. btw. Verblijfkosten 330 euro excl. btw.

De driedaagse training Projectmatig creëren (PMC) wordt door Kern Konsult in het voor- en najaar gegeven. De training duurt drie dagen en bestaat uit één blok van twee dagen met overnachting en één terugkomdag.

Vanuit de eigen werkpraktijk en vragen werken we de theorie door en sluiten we aan wat er binnen de eigen context van de deelnemers speelt. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren trainers.

Je deelt kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen. Door de uitwisseling van casussen bij het oefenen van de aangereikte theorie leer je ook van elkaar.

Tijdens terugkomdag hebben we aandacht voor de zaken waar de deelnemers in de tussentijd tegenaan zijn gelopen in hun eigen werkpraktijk. Ook verdiepen we specifiek op onderwerpen en vragen van de deelnemers.

Wat is Projectmatig creëren?

Projectmatig Creëren (PMC) is een manier van werken die mensen uitdaagt om samen te werken aan resultaten waarin ze geloven. Mensen staan hierbij meer centraal dan structuren. Deze mensen werken niet in projecten omdat dit van iemand moet, maar omdat ze een bijdrage willen leveren. Het idee achter PMC is dan ook: een collectief creatieproces, waarbij individueel commitment centraal staat. De methodiek is in de jaren 90 door Kern Konsult ontwikkeld, maar is met PMC Next volledig herzien vanuit de huidige tijdsgeest.

Geslaagde projecten gebruik te maken van de ambitie, energie en creativiteit van alle betrokkenen: management, medewerkers en stakeholders. Daarbij is er oog voor de bredere maatschappelijke context en de tijdsgeest. Er wordt op die manier niet alleen een resultaat opgeleverd, maar een resultaat met impact. Want ook grote idealen kun je stap voor stap bereiken. Deze masterclass “Projectmatig Creëren” is gebaseerd op het boek “PMC Next” van Annelies van Gool en Gert van Santen.

Leuke en zeker leerzame cursus. Het fijne van een klein groepje is er is voldoende gelegenheid is om je eigen projecten te bespreken. Voorbeelden uit mijn eigen ervaringen en die van andere cursisten maken het allemaal heel duidelijk.

Carina

Een waardevolle cursus die de menselijke kant van projectmanagement laat zien en hoe je daarmee een betrokken en gemotiveerd team samenstelt. Door de praktijkgerichte insteek krijg je een gevoel van maatwerk gekoppeld aan ervaring uit de praktijk.

Sander

Een erg prettige manier van coachen. Het enthousiasme werkt erg aanstekelijk! De koppeling van de cursusinhoud aan mijn eigen project was heel verhelderend en heeft me aan het denken gebracht. Ik heb een beter beeld gekregen van mijzelf en mijn competenties.

Miriam

Gert en Annelies laten jou echt creëren. Tuurlijk gaat het over hoe projecten zo effectief mogelijk te starten en uit te voeren. Maar je wordt ook getriggerd om te achterhalen waar je energie, je drijfveren en je kernkwaliteiten zitten. En van al die anderen in een project(omgeving).

Marijn

PMC next is een heel goed gestructureerde cursus met veel ruimte voor eigen inbreng. Gert en Annelies begrijpen goed wat er speelt en faciliteren een goede dynamiek in de groep. Dit maakt de cursus heel interactief. Voor mij was het heel nuttig om te kijken naar mijn huidige projecten.

Erwin

Dank voor de cursus. M.b.t. project management ben ik een beginneling, maar met de cursus heb ik een mooie inkijk gekregen in alle tools die je kan gebruiken als leidinggevende binnen projecten. De cursus is zeer interactief en helpt bij het begrijpen van de materie.

Iets voor jou?

De masterclass Projectmatig creëren is geschikt voor professionals die de verantwoordelijkheid en leiding over een project hebben of krijgen, waaronder (beginnend) projectleiders. Ook voor diegenen die hun projecten-gereedschapskist met praktische tools willen uitbreiden. Zeker weten of dit bij je past? Neem vrijblijven contact met ons op.

Resultaat

Tijdens de masterclass oefen je aan de hand van je eigen praktijk met de aangereikte modellen en werkvormen. Je deelt kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen.

 • Je leert succesvol projectmatig creëren
 • Je weet hoe je een project van begin tot eind in goede banen moet leiden
 • Je leert een heldere opdracht te formuleren
 • Je bent in staat om een project te faseren en te plannen
 • Je kunt projecten beheersen op tijd, geld, kwaliteit, informatie, organisatie en communicatie
 • Je weet een vliegende start te maken met je project a.d.h.v. een Project start-up
 • Je weet hoe je slim beweegt in het krachtenveld van je project
 • Je weet waar je eigen sterke punten liggen, en waar je aandachtspunten.
 • Je beschikt over een complete set met praktische tools voor jouw projecten-gereedschapskist
 • Je weet je gesterkt in jouw aanpak

Incompany

Onze masterclasses en trainingen kunnen uiteraard ook op maat incompany worden verzorgd. Als sparringpartner stemmen wij graag af op de behoefte, vraagstukken en uitdagingen die in jullie organisatie spelen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.