Kern Konsult

Kern Konsult stelt voor: Pieternel Boer

26 februari 2024

door: Pieternel Boer

Kern Konsult stelt voor: Pieternel Boer

Kern Konsult stelt voor: Pieternel Boer

Kern Konsult is meer dan een collectief van adviseurs. Wie zijn we eigenlijk? En hoe is het om in ons collectief te werken? In deze reeks vertellen onze adviseurs je over Kern Konsult. Deze keer vertelt Pieternel over persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling: “Ik vind het leuk om het onbewuste voor mensen bewust te maken, zo leer je patronen en valkuilen herkennen.”

Als organisatie-antropoloog ben ik geïnteresseerd in de onderstroom; dat wat wel of niet gezien, gezegd of gehoord wordt. Met mijn open en nieuwsgierige blik kijk ik naar wat er speelt in de organisatie en leeft bij de mensen. Ik vind het ontzettend leuk om groepen te begeleiden om dat wat er leeft naar boven en samen te brengen. Als mensen elkaar weer weten te vinden is er zoveel mogelijk. Daar ga ik voor in mijn werk.”

Onderwijs en organisaties

“Na mijn afstuderen begon ik als adviseur duurzame ontwikkeling en kwaliteitszorg in het hoger onderwijs. Na een paar jaar begon het te kriebelen en wilde ik heel graag zélf onderdeel zijn van het primaire proces: voor de groep staan en intensiever en vooral diepgaander met mensen werken. Daar ligt mijn kracht. Ik ben zelfstandig ondernemer geworden en gaan werken als docent, trainer en coach op het gebied van persoonlijk leiderschap. Nu geef ik les in positieve psychologie aan verschillende universiteiten en begeleid ik mensen en teams”

“Binnen individuen, teams en organisaties kan er beweging ontstaan als we de ervaring van ons hoofd, hart en buik weten te verbinden en er woorden en vorm aan geven. Ik denk dat er vaak nog te snel een oplossing wordt gezocht in het technische en rationele, waardoor we kansen missen en niet tot de gewenste creativiteit en innovatie komen. Mijn sessies zijn daarom ook zoveel mogelijk ingericht om te ervaren, te doorvoelen, hierover te delen en nieuwe inzichten te integreren in het dagelijkse werk en leven. Een beweging van binnen naar buiten.”

Op zoek naar impact

“Ik ben vrij idealistisch van aard, en lever daarom graag een maatschappelijke bijdrage in mijn werk en in mijn leven. Samen hebben we bij Kern Konsult de ambitie om bij te dragen aan maatschappelijke opgaven waar we als samenleving voor staan. Om daar een antwoord op te kunnen geven, richt ik mij op het talent, het leiderschap en de bezieling die in ieder van ons aanwezig is. Innerlijke werk in relatie tot maatschappelijke impact komt zo heel mooi samen voor mij.”

“Mijn talent is een veilige bedding creëren en daarbij het voorgaan in kwetsbaar en krachtig aanwezig zijn. De dialoog die dan ontstaat, helpt mensen om zich weer te verbinden, in de eerste plaats met zichzelf en van daaruit met elkaar, het team en de organisatie. Ik geloof dat het essentieel is dat we hiervoor weer leren luisteren, écht luisteren. Zo kunnen we leren empathie en compassie te voelen voor onszelf en de ander en weer samenwerken vanuit verbinding, bezieling en vertrouwen.”

Groei en ontwikkeling

“We zijn bij Kern Konsult onderling erg gericht op groei en ontwikkeling, als professional én als persoon. Dat zorgt ervoor dat ik 100% mezelf kan zijn en we elkaars talenten en verschillen goed weten te benutten. Daarnaast heb ik een groep van professionals om me heen om mee te sparren, van te leren en mee samen te werken. Dat geeft me vleugels!”

Benieuwd naar het werk van Pieternel Boer en haar persoonlijke aanpak? Neem dan contact met haar op via pieternel@kernkonsult.nl.

We ontmoeten je graag!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Maak een afspraak