Kern Konsult

Alles is belangrijk?!

1 januari 2023

door: Nathalie de Man

Alles is belangrijk?!

Alles is belangrijk?!

Hoe je kan blijven presteren in de hedendaagse hectiek

Met minstens zoveel ambitie luiden we 2023 in. Dit jaar wordt alles mooi, beter, best! De wereld ligt aan onze voeten. We hoeven alleen maar hard te werken. Of toch niet?

Dat is precies waar het ontzettend mis kan gaan. Natuurlijk kunnen we iets moois bereiken als we hard werken. Maar waar draait het werkelijk om, wat is het precies dat zo de moeite waard is? Zonder dat we het merken wordt álles belangrijk. Door onze haast, onze ‘hebberigheid’ of vanuit angst om te falen slaan we, bewust of onbewust, een stap over: het gesprek waarin we duiden wat de kern is van al dat werk.

Toenemende druk

Ik zie het in steeds meer organisaties. Sterker nog, soms lijkt het alsof er geen organisatie is waar ik het niet meer zie. In het publieke domein draait er – vanuit de toenemende politieke druk om het publiek tevreden te houden – een steeds pregnantere motor die organisaties opzweept. We streven massaal naar de beste prestaties op alle fronten, maar bereiken vaak het tegenovergestelde. Niet zo gek, want als alles belangrijk is, gaat dat onherroepelijk ten koste van de kwaliteit die geleverd kan worden.

Complexiteit en dynamiek

Neem bijvoorbeeld een gemeente. Werken in een gemeente is complex en dynamisch. Er komen veel zaken samen en belangen moeten worden gewogen in het zicht van de gemeenschap. Daar komt bij dat de werkdruk die al hoog was, extra is toegenomen doordat het lastig is mensen aan te trekken in de krappe arbeidsmarkt.

De basis van vertrouwen

Van medewerkers wordt verwacht dat zij hun eigenaarschap pakken en initiatief nemen. Maar is er ook ruimte voor de andere kant van de medaille? Weten én voelen zij zich ook vrij om praktische grenzen aan te geven? Om ambities waar te maken dienen de keuzes scherp en gedeeld te zijn. Zodat je als gehele organisatie, van bestuurlijke opdrachtgevers tot projectleiders en hun teams, weet welke kant je uit beweegt en waarom. Dat is de basis van het vertrouwen dat je nodig hebt om sterk te staan in het debat met de omgeving én om intern goed in gesprek te blijven. Alleen zo kom je tot goed samenspel en duurzaam succes.

Aandacht

Goed werk komt voort uit kwalitatieve gesprekken, die gevoerd worden met volledige aandacht voor elkaar. Sta stil bij wat je werkelijk wilt, welke keuzes je bereid bent te maken en aanvaar de consequenties die hierbij horen. Om te kunnen verdiepen en versnellen moet je vertragen. Uiteindelijk werpt het zijn vruchten af en krijg je hoogwaardiger werk gedaan dan als je je laat vangen door de ratrace.

Moedig patronen doorbreken

Maar hoe doorbreek je de manier van werken waar je nu gevangen in zit? Hoe vertraag je ten tijde van drukte terwijl je ‘eigenlijk’ grote stappen wil maken? Het voelt alsof je geen tijd hebt voor het echte gesprek. Het voelt alsof je geen praktische keuzes mag maken, op alle lagen van de organisatie is er druk. Wie durft de allesvreters, de ‘rupsjes nooit genoeg’ te zeggen dat ze hun zin niet krijgen? Wie heeft nog het lef om te zeggen dat niet alles kan?
Wie spreekt zich hardop uit? Dat vraagt moed. Pas als we ons daarover gaan uitspreken komen we tot het gesprek dat leidt tot realistische doelstellingen. Zodat we weten wat we echt gaan waarmaken en dat dat werk echt van betekenis is.

Kom op adem

Dus: is alles belangrijk? Nee. Als je wilt weten wat écht belangrijk is, moet je stilstaan en durven wachten. Na al het rennen daalt dan je hartslag en kan je luisteren naar wat er in jouw hart leeft. Luister naar je onderbuik en voel in welke richting die je daarvoor stuurt.

Kom op adem en overzie welke keuzes je moet maken. Voer het gesprek over wat werkelijk belangrijk is. Alleen zo kom je tot goede antwoorden.

Op zoek naar een ambitie voor 2023? Ga alleen rennen voor zaken waarvan je weet – met hoofd, hart en buik – dat ze meer dan de moeite waard zijn.

Deze blog werd geschreven door: Nathalie de Man

We ontmoeten je graag!

Speelt in jouw organisatie een lastig vraagstuk? Of ben je nieuwsgierig naar wie we zijn en wat we doen? Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Maak een afspraak