Kern Konsult
Programmatisch Creëren

Programmatisch Creëren

Programmatisch Creëren

Voortvarend en wendbaar realiseren van strategische doelen.

Sommige complexe vraagstukken laten zich niet vangen in een enkel project. Deze complexe vraagstukken vragen een benadering waarbij verschillende projecten in samenhang bijdragen aan het realiseren van een gezamenlijk doel.

Programma’s hebben betrekking op verbeteringen, veranderingen of vernieuwingen die van strategisch belang zijn voor de organisatie, bijvoorbeeld duurzaamheidsinitiatieven, technologische transformaties en ontwikkelingsprogramma’s.

In een programma werken mensen, vaak in wisselende teams en in een tijdelijke organisatievorm constructief, samen. Vanuit een visie of strategie worden doelen, projecten en activiteiten ontwikkeld die samen met de stakeholders worden gerealiseerd. Dit gebeurt vanuit een doelgericht creatieproces. Dat vraagt het samenbrengen van mensen die structuur en flexibiliteit slim weten te combineren.

In de methodiek van Programmatisch creëren staan mensen en doelen centraal. Niet alleen de mensen die binnen het programma aan het werk zijn, maar juist ook alle stakeholders daaromheen. De mensen in de samenleving, de doelgroepen, de mensen wie het uiteindelijk betreft. Programmatisch creëren richt zich op meerjarige investeringen voor het realiseren van doelen, precies daar waar die bedoeld is.

Programmatisch creëren vraagt om het samenbrengen van mensen die structuur en flexibiliteit slim weten te combineren.

Nathalie de Man
Adviseur - Kern Konsult

Ben jij opzoek naar gemeenschappelijk taal voor het programmatisch werken in jouw organisatie? Ben je opzoek naar handvatten en tools om aan de slag te gaan? Wil je een vliegende start maken met je programma? Of opzoek naar begeleiding om slim in het krachtenveld van bijvoorbeeld een (politiek) bestuurlijke context te bewegen? Wij helpen je graag verder.

Waar wij mee kunnen helpen

  • Opleiden en trainen van (toekomstig) programmamanagers
  • Opleiden en trainen van (bestuurlijke en ambtelijke) opdrachtgevers
  • Begeleiden van programma start-ups, programma fresh-ups en programma evaluaties
  • Coaching van programmamanagers en programma’s
  • Leer- en ontwikkelbijeenkomsten voor verdieping en doorontwikkeling
  • Programma intervisie
  • Stroomlijnen van proces en documenten
  • Opzetten en begeleiden van een professionele programmaorganisatie

Trainingen (open inschrijving)

Programmatisch Creëren Masterclass

In deze 3-daagse masterclass leg je een stevig fundament om in samenspel strategische doelen te realiseren.

Lees meer

Maatwerk en incompany

Als sparringpartner stemmen wij graag af op de behoefte, vraagstukken en uitdagingen die in jullie organisatie spelen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Meer weten?

Meer weten over Programmatisch creëren? We komen graag met je in contact. Maak nu een afspraak voor een persoonlijk gesprek en laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.