Kern Konsult
Opgavegericht Creëren Masterclass

Opgavegericht Creëren Masterclass

Opgavegericht Creëren Masterclass

 • Voor opgavemanagers en opgaveregisseurs
 • Ontwikkel samenspel in complexe stakeholder omgeving
 • Versterk jouw publiek en innovatieve leiderschap
Aanmelden of vragen?
Duur

2 hele dagen en 1 terugkomdag

Data

11 en 12 november 2024 met terugkomdag in 2025 (n.t.b.)

Kosten

2750 euro excl. btw. Verblijfkosten 350 euro excl. btw.

De driedaagse training Opgavegericht creëren (OGC) wordt door Kern Konsult in het voor- en najaar gegeven. De training duurt drie dagen en bestaat uit één blok van twee dagen met overnachting en één terugkomdag.

Vanuit de eigen werkpraktijk en vragen werken we de theorie door en sluiten we aan wat er binnen de eigen context van de deelnemers speelt. Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren trainers.

Je deelt kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen. Door de uitwisseling van casussen bij het oefenen van de aangereikte theorie leer je ook van elkaar.

Tijdens terugkomdag hebben we aandacht voor de zaken waar de deelnemers in de tussentijd tegenaan zijn gelopen in hun eigen werkpraktijk. Ook verdiepen we specifiek op onderwerpen en vragen van de deelnemers.

Met de deelname aan de masterclass Opgavegericht creëren leg je een stevig fundament voor succesvol werken aan maatschappelijke opgaven, volgens de laatste inzichten.

Wat is Opgavegericht creëren?

Bij Opgavegericht creëren werken meerdere organisaties vanuit een gedeelde, urgente opgave een aantal jaren constructief samen in (wisselende) programma’s, projecten en teams. Urgente maatschappelijke ambities worden vertaald naar een aansprekend en succesvol activiteiten programma onder aanvoering van de opgaveleider.

Bij organisatie overstijgend samenwerken, of nog beter, samenspel, is het belangrijk dat je exact weet waarvoor je het doet, de opgave. Dit lonkende perspectief is energiegevend. Tegelijkertijd vereist het werken aan opgaven in een complex krachtenveld, het geduldig verdragen van het niet weten.

Ook de onvermijdelijke teleurstellingen en de essenties van wendbaarheid zijn aan de orde. Dat vraagt om wijsheid en vrolijke veerkracht, die je vanuit de gedeelde verantwoordelijkheid moet voelen en (voor)leven.

Leer alles over organisatie overstijgend samenwerken aan maatschappelijke opgaven

Hero Prins
Adviseur - Kern Konsult

Iets voor jou?

De masterclass Opgavericht creëren is geschikt voor professionals, die de verantwoordelijkheid en leiding over een opgave krijgen, waaronder opgaveleiders, opgavemanagers en opgaveregisseurs. Ook voor diegenen die hun opgave-gereedschapskist willen uitbreiden met strategische en praktische tools.

Resultaat

Tijdens de masterclass oefen je aan de hand van je eigen praktijk met de aangereikte modellen en werkvormen. Je deelt kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen.

 • Je leert succesvol opgavegericht creëren
 • Je weet hoe je je maatschappelijk opgave vertaalt naar het realiseren van doelen
 • Je weet hoe je opgave van begin tot eind in goede banen moet leiden
 • Je leert hoe je je governance en besluitvorming inricht
 • Je weet co-creatie te faciliteren
 • Je leert stakeholder en krachtenvelden te lezen en beïnvloeden
 • Je weet hoe je draagvlak kan creëren en behendig om te gaan met weerstanden
 • Je leert over publiek leiderschap en innovatiemanagement
 • Je hebt overzicht en inzicht in alle aspecten die komen kijken bij de uitdagende rol van opgaveleider, -manager of -regisseur
 • Je beschikt over een complete set met strategische en praktische tools voor jouw opgave-gereedschapskist
 • Je weet je gesterkt in jouw aanpak

Incompany

Onze masterclasses en trainingen kunnen uiteraard ook op maat incompany worden verzorgd. Als sparringpartner stemmen wij graag af op de behoefte, vraagstukken en uitdagingen die in jullie organisatie spelen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.