Kern Konsult
Leiderschap voor spelmakers

Leiderschap voor spelmakers

Leiderschap voor spelmakers

  • Voor nieuwsgierige leidinggevenden
  • Grondig begrijpen en toepassen van samenspel
  • Ervaren begeleiding en intervisie
Aanmelden of vragen?
Duur

5 blokken van 2 hele dagen

Data

Start voorjaar 2025. Datum nader te bepalen.

Kosten

9600 euro excl. btw. Verblijfkosten zijn inbegrepen.

De leiderschapstraject “Leiderschap voor spelmakers” bestaat uit vijf blokken van twee dagen met overnachting. Het traject heeft een zes wekelijks ritme.

Je doorloopt met 6-8 deelnemers een intensief kwaliteitsprogramma. Het programma is doelgericht bezig om jouw leiderschapsstijl door te ontwikkelen om de mensen aan wie jij leiding geeft te ontwikkelen tot krachtig samenspel.

Tijdens de het leertraject wordt de unieke leerstof behandeld in combinatie van praktijkvoorbeelden, beproefde modellen, leren herkennen van patronen en bovenal reflectie in intervisie en coaching.

Er is een continue relatie met je werkpraktijk: je oefent met eigen cases, past nieuwe inzichten direct toe en betrekt stakeholders uit je eigen organisatie bij jouw leerproces Dit gebeurt onder begeleiding van ervaren begeleiders.

Daarnaast deel je kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen. Door de uitwisseling van casussen leer je ook van elkaar.

Om met het geleerde aan de slag te gaan, bieden we na het leiderschapstraject drie intensieve coach- en intervisie sessies aan om jouw ontwikkeling tot spelmaker te versterken.

Wat is Samenspel?

Samenspel is samenwerking op het hoogste niveau. Bij samenspel gebeurt niet alleen wat van tevoren als resultaat is gedefinieerd, maar wordt meer waarde en betekenis toegevoegd dan van tevoren kon worden bedacht. Samenspel gaat over het creëren van synergie. Over mensen die elkaar op zo’n manier ontmoeten dat ze boven zichzelf uitstijgen. Door samenspel kunnen we dingen realiseren die vooraf ons voorstellingsvermogen te boven gingen.

Juist bij complexe maatschappelijke uitdagingen die vragen om een nieuwe urgente aanpak is zeer goed samenspel in jouw team en organisatie de doorslaggevende factor. Dit leiderschapstraject “Leiderschap voor spelmakers” is gebaseerd op het boek ‘Samenspel’ van Nathalie de Man.

Samenspel is samenwerking op het allerhoogste niveau.

Nathalie de Man
Adviseur - Kern Konsult

Iets voor jou?

Geef jij leiding of sturing aan organisaties, opgaven of programma’s? Wil jij jouw bevlogenheid inzetten om mooi samenspel te ontwikkelen voor belangrijke maatschappelijke opgaven waar creativiteit, innovatie en stimulerend teamwork cruciaal zijn? Besef je dat jouw leiderschap de cruciale factor is voor de ontwikkeling van samenspel van de mensen in jouw organisatie? En wil je graag investeren in je eigen leiderschapsontwikkeling? Meld je dan nu aan voor dit leiderschapstraject “Leiderschap voor spelmakers”.

Resultaat

Tijdens de het leertraject wordt de unieke leerstof behandeld in combinatie van praktijkvoorbeelden, beproefde modellen, leren herkennen van patronen en bovenal reflectie in intervisie en coaching. Er is een continue relatie met je werkpraktijk: je oefent met eigen cases, past nieuwe inzichten direct toe en betrekt stakeholders uit je eigen organisatie bij jouw leerproces. Daarnaast deel je kennis en inzichten met de andere deelnemers met vergelijkbare posities en uitdagingen.

  • Je krijgt een concreet beeld van wat samenspel is
  • Je weet wat je “moet” doen om goed samenspel te creëren en faciliteren

Incompany?

Onze masterclasses en trainingen kunnen uiteraard ook op maat en incompany worden verzorgd. Als sparringpartner stemmen wij graag af op de behoefte, vraagstukken en uitdagingen die in jullie organisatie spelen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.