Kern Konsult
Bewust-Zelf-Zijn

Bewust-Zelf-Zijn

Bewust-Zelf-Zijn

  • Voor professionals die verder willen groeien, maar ergens vastzitten
  • Ontdek (on)bewuste patronen, (her)vind je kracht en balans
  • Ervaren begeleiding bij 1-op-1 coaching, groepsverband, supervisie en meer
Aanmelden of vragen?
Duur

6 maanden, 8 ontmoetingen

Data

Najaar 2024. Datum nader te bepalen.

Kosten

4250 euro excl. btw. Intake: 750 euro excl. btw

Het programma Bewust-Zelf-Zijn bestaat uit acht ontmoetingen: een intake, drie groepsdagen van één dag (met avondprogramma), drie individuele coachsessies (1-op-1), supervisie en een outtake.

Onder begeleiding van twee ervaren coaches doorloop je gedurende 6 maanden een afwisselend programma, waar ervaren-en-doen wordt afgewisseld met theorie. We starten met een persoonlijke intake en stellen vast of dit programma op dit moment past in jouw leven.

Vervolgens ontmoeten we de andere deelnemers op een groene buitenlocatie in het midden van het land. Samen met 6-12 deelnemers gaat een ieder op zoek naar zijn of haar Bewust-Zelf-Zijn. Door dit afwisselend samen en alleen te doen krijg je via diverse spiegels de ruimte om op zoek te gaan waar jij het verschil voor jezelf kunt maken.

We sluiten het programma af met een outtake. Daarin besteden we aandacht aan de doorwerking van het geleerde in de eigen werkpraktijk.

Wat is Bewust-Zelf-Zijn?

Zelfbewuste professionals weten wie ze zijn en waar ze voor staan, het zijn mensen die een balans in zichzelf ervaren. Zij weten waar hun talenten vóór hun werken en waar diezelfde talenten hen in de weg staan. Ook gaan zij met zelfvertrouwen in gesprek met collega’s, een klant of andere externe partij. Zodat de verbinding, de relatie kan groeien.

In verbinding zijn, met jezelf of een ander vraagt een hoge mate van zelfbewustzijn. In ons werk zijn we vooral druk met de inhoud, de structuur of het proces. Hierbij verliezen we uit het oog dat we het ook nodig hebben om onszelf en de ander te begrijpen. Hier zit een groot groeipotentieel. Hierop gaat veel energie verloren. Juist hier geeft het programma Bewust-Zelf-Zijn:

  • Inzicht in > Ontdek wat spannend is, waar je vastloopt, waar je jezelf tegenkomt. Dit gaat over waar we vandaan komen en hoe we onbewust zorgen dat we veilig zijn.
  • Uitzicht over > Krijg zicht op waar je geleerd hebt te doen wat je nu doet. Dit gaat over over systemen van herkomst en hardnekkige patronen.
  • Overzicht in > Hoe doe ik dat dan samen met collega/ familie/ partner / ….? Dit gaat over over vrijmoedig spreken en openhartig luisteren.

Zelfbewust worden doe je van BINNENUIT

Gemma van Steekelenburg
Adviseur - Kern Konsult

Iets voor jou?

Je weet waar je goed in bent en al een flink aantal jaren aan het werk. En ergens knaagt het. Je merkt dat je verder wilt komen en meer aandacht aan jezelf zou willen geven dan er ruimte is. Het werk kost je meer energie en niet alles loopt even soepel. Het liefst zou je meer vanuit rust en harmonie willen werken. En ergens besef je dat jij zelf het instrument hiervoor bent, maar hoe dan? Het programma Bewust-Zelf Zijn geeft vele inzichten en gereedschappen om het ‘hoe dan?’ te gaan doen!

Resultaat

Tijdens de afwisselende ontmoetingen ga je samen, dan wel alleen, jouw eigen Bewust-Zelf-Zijn ontdekken:

  • Bewust – Wie ben ik? En hoe bewust ben ik me van mezelf? (Voor jezelf veiligheid en vitaliteit creëren).
  • Zelf – Wat is van toen? En waar sta ik nu? (Vinden van vertrouwen en verbinding met jezelf).
  • Zijn – Hoe blijf ik stevig staan? En kan ik er toch voor de ander zijn? (Ontdekken hoe je in vrijheid en met eigen verantwoordelijkheid samen kunt werken).

Hierdoor werk je tijdens dit programma aan jezelf, ontdek je een nieuw beeld over jezelf en krijg je inzichten in je patronen, wat je in de weg staat en waar je juist blij van wordt.

Incompany?

Onze masterclasses en trainingen kunnen uiteraard ook op maat en incompany worden verzorgd. Als sparringpartner stemmen wij graag af op de behoefte, vraagstukken en uitdagingen die in jullie organisatie spelen, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Neem contact op met Gemma

gemma@kernkonsult.nl06 42 30 40 81